Colour in Our Hall

Designer Kevin McCloud helps young pupils to revamp their hall This series features six schools which have successfully participated in the Joinedupdesignforschools project. In this project, the brainchild of The Sorrell Foundation, pupils have the major say in how an aspect of their school’s environment is improved. The pupils are the clients, briefing designers who produce designs for their approval.

Joinedupdesignforschools follows a four-stage pattern:

The Challenge
The Brief
The Conversation
The Concept.

In many cases, and in all six of those featured in this series, money has been found to make the new designs become a reality. This, the fifth stage, is The Follow-Up.

Designer Kevin McCloud worked with a client team of pupils from Beacon Primary School in Cornwall to transform their dull hall into a bright, colourful, multi-purpose space. In December 2005, the new hall opened. Kevin McCloud said, ‘It’s great working with children. They show you how it ought to be with adults, and isn’t.’

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *