Civilised Lunchtime

Students transform their dingy canteen with the help of designers This series features six schools which have successfully participated in the Joinedupdesignforschools project. In this project, the brainchild of The Sorrell Foundation, pupils have the major say in how an aspect of their school’s environment is improved. The pupils are the clients, briefing designers who produce designs for their approval.

Joinedupdesignforschools follows a four-stage pattern:

The Challenge
The Brief
The Conversation
The Concept.

In many cases, and in all six of those featured in this series, money has been found to make the new designs become a reality. This, the fifth stage, is The Follow-Up.

This programme follows the pupils of Acland Burghley School in north London as they brief SHH Design to help them transform their dingy canteen into a smart place to eat and socialise, called The Hub. In December 2005 The Hub was officially opened by former pupil Sarah Brown, wife of the Chancellor of the Exchequer.

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *